Business

10 smarta insikter från våra populäraste blogginlägg under 2017


2017 närmar sig sitt slut och vi på Invise önskar en riktigt glad jul och ett grymt gott nytt år! Som en liten julklapp till dig passade vi på att samla ihop de bästa och smartaste insikterna från våra 10 mest lästa blogginlägg under året!

1. DU är viktigast på LinkedIn – inte företaget du jobbar på

I vårt allra populäraste inlägg berättar vi allt om LinkedIn – och varför du alltid ska utgå från dig själv när du jobbar med kanalen. Vem är DU? Vad gör DU? Vilka är DINA mål? Vad tycker DU om? Utgå från dig själv under 2018 – så kommer du lyckas. Läs alla tips här! 

2. Att skicka nyhetsbrev vid rätt tillfälle är en omöjlighet

Det finns ingen universell, ultimat tidpunkt att skicka ett mejl. Den krassa verkligheten är att du ALLTID måste pröva dig fram. För en företagskund läser varken utskick på måndagar, fredagar, kvällar eller helger – och en privatperson är ännu svårare att nå. Känns det hopplöst? Läs vad vi tänker kring att skicka nyhetsbrev här!

3. En potentiell kund är värd sin vikt i guld

En enda besökare på din webbplats är inte så mycket värd. Men om du får hen att lämna ifrån sig uppgifter om sig själv (namn, mailadress, titel, företag man jobbar på, utmaningar, etc) – så blir det helt plötsligt ett lead – och en guldgruva! Om du inte har koll på varför så ska du läsa vårt grymma inlägg om marketing automation. 

4. Från den 25 maj 2018 handlar allt om personuppgifter

När den nya dataskyddslagen börjar gälla behöver du ha stenkoll på hur ni hanterar personuppgifter. Men du som jobbar med marknadsföring behöver bara fokusera på en enda sak – medgivandet. I det mest lästa av höstens nya blogginlägg berättar vi varför GDPR kan vara en piece of cake!

5. Vill du skriva en bra rubrik? Koka ner ämnet maximalt!

Kort, enkelt och rakt på sak är det som gäller. Vi på Invise jobbar med något så krångligt som “effektiv leadsgenerering för b2b” – men kort och gott handlar det om att få fler leads. Du fattar hur rubriken borde skrivas, eller hur? Om inte – läs blogginlägget med våra 4 bästa knep. 

6. Karriär, showcase, URL och SEO – maxa företagets LinkedIn!

En företagssida på LinkedIn är en guldgruva för ditt företag – och här kan du göra det mesta för att boosta ditt varumärke och få nya kontakter. I det här blogginlägget hittar du 11 smarta tips för din företagssida på LinkedIn! 

7. En hjälpande hand till SCB

Invise ena grundare Fredrik gick igång på alla tolv cylindrar när svårtolkade undersökningar från SCB trillade in under hösten – och skrev ett blogginlägg med massa gratistips för bättre UX, riktat till dem och alla andra myndigheter. Gissa vad SCB svarade? Läs inlägget här! 

8. Låt inte det agila stiga dig åt huvudet!

Att vara agil handlar om flexibilitet, att anpassa sig på vägen och inte överplanera allt. Men akta dig så det inte blir en easy way out – bara för att du inte orkar deala med problemet här och nu! I det här blogginlägget kan du läsa mer och se om du håller med i våra reflektioner.

9. Frihet ger motivation

Det verkliga beviset på att ett snart fyra år gammalt blogginlägg kan vara relevantare än någonsin är det som handlar om våra fria arbetstider. Vill du också ha mer flow i jobbet, aldrig mer behöva tänka på sena ankomster och känna att du litar på var och en av dina medarbetare till 100%? Då är det här blogginlägget det enda du behöver läsa. 

10. Vill du lyckas med din blogg? Använd inte Facebook!

För över två år sen var Instant Articles nytt och hett på Facebook. Men redan då anade vi att det inte skulle vara så bra för företag som antingen vill 1) dra trafik till sin sajt, 2) generera länkar eller 3) förmedla ett budskap. Alltså, i princip allt man vill uppnå med sitt bloggande! Vi tycker självklart likadant fortfarande. Läs mer i det här inlägget. 

God jul och gott nytt år önskar alla vi på Invise!

Vår mest nedladdade guide  Vad är inbound marketing? Ladda ner

Publicerad

Vad tyckte du om inlägget?

Läs mer