Recruitment marketing

Hemligheterna bakom framgångsrik marknadsföring – nu även för talent acquisition

Få fler kvalitativa ansökningar

006

Recruitment marketing är till för er som satsar

För er som vill åt de där kandidaterna som är lite vassare. Och lite svårare att få tag på. Slaget om vilka företag som lyckas sitter inte längre i erbjudandet. Det sitter i människorna bakom. De som förverkligar allt det där ert företag strävar mot. Men allt detta vet du redan om. Frågan är om ni når fram till dessa talanger?

Rekryteringsföretagens insikter möter byråvärldens metoder

Allt är föränderligt, så även arbetsmarknaden. Trots att förutsättningarna är mer utmanade idag använder många företag exakt samma metoder för att attrahera och rekrytera som för flera år sedan. Hur konverterar en annons på en traditionell jobbsajt egentligen? Och vilka ser den? Det är dags att tänka om.

Du som väljer Invise som partner inom recruitment marketing får det bästa av två världar. Ert arbete kommer att ledas av Annika Bagge som tidigare varit marknadschef på en av Sveriges ledande rekryteringsföretag. Hennes djupa kunskap inom HR och rekrytering förenas med den byråkompetens som gjort Invise till en av Sveriges mest meriterade byråer inom digital marknadsföring.

Det är egentligen mycket enkelt

Attrahera

Attraktionskraft är och o inom rekrytering, att vara det företag rätt talanger vill arbeta på. Det handlar om att lära känna era kandidater och karlägga dem väl (deras persona). Utifrån det kan ni med bra innehåll, rätt kanaler och tydliga mål påbörja resan mot att attrahera fler och bättre kandidater.

007

Engagera

Engagemang är det som tar intresset vidare. Detta byggs i många små steg där allt från er hemsida och sera sociala medier till det personliga mötet och er organisations utstrålning spelar roll. Med personaliserat innehåll och en väl utformad kandidatresa skapar ni en stark upplevelse som bygger band mellan er som arbetsgivare och de önskade kandidater ni söker.

013

Anställa

När de relevanta kandidaterna börjar bli mogna att bli en av era framtida medarbetare är det dags att presentera en specifik roll. Idag är det rörliga formatet det som konverterar bäst och det är något ni bör överväga i er annonsering. Dock ska man inte glömma kraften i det skrivna ordet. En bra jobbannons lyfter värdet för kandidaten och presenterar er på ett bra sätt. I anställaningsfasen har också det personliga mötet ett stort värde för att göra matchningen komplett. När ni signat avtal med den nya medarbetaren påbörjas nästa steg i form av: pre- & onboarding.

009

Fem steg för att lyckas med recruitment marketing

Strategi och mål

Samarbetet börjar med att definiera era mål och ta fram en resultatorienterad modell för hur ni ska attrahera, engagera och värma talanger. Arbetet omfattar: employer brand, kandidatpersonas, inbound recruiting, datadriven rekrytering och KPI:er

Kreativ produktion

Precis som traditionell marknadsföring anspelar på känslor och tar nytta av det kreativa i alla dess former så använder vi Invise främsta kreatörer i arbetet med allt från era karriärsidor till rörligt material, texter och design som rör ert employer brand

Skapa engagemang

Ni vill nå fram till så många av de kvalitativa kandidaterna som möjligt på ett bra sätt. Det i sin tur kräver engagemang från era medarbetare och ett målmedvetet arbete med era nätverk. För att lyckas med detta behövs contentstrategier, lead nurturing, kampanjer & mycket mer

Utbildning

För er på HR finns det otroligt mycket att hämta i våra utbildningar, föreläsningar och workshops. Här får ni får access till kunskap hämtat från de allra spetsigaste rekryteringsbolagen likväl som tekniker som används av framgångsrika marknadsavdelningar

Teknisk uppsättning

Den tekniska uppsättningen är det som gör helheten. Att era system (ATS, CRM etc) talar med varandra och att stora delar av arbetet automatiseras samtidigt som systemen gör att kandidatresan blir bättre, win-win helt enkelt.

Några väl valda ord från Annika

annika-bagge-03

Annika Bagge

Recruitment Marketing Manager

För mig omfattar recruitment marketing effektiva metoder för att stärka ert employer brand och attrahera de där riktigt svårfångade kandidaterna. Byggt på den beprövade inbound metodiken som Invise är synonymt med driver jag vår avdelning för recrutiment marketing med målet att förbättra och förenkla er rekryteringsprocess. I slutändan tror jag det skapar både bättre och gladare arbetsplatser!

Med stark attraktionskraft till er och en bank av relevanta kandidater har ni möjlighet att fånga de där nya kollegorna som verkligen gör skillnad. Att lösa den utmaningen tillsamans med er är en spännande uppgift likväl som en fantastisk möjlighet!

AB-sign

Vanliga frågor och svar

Varför ska vi välja recruitment marketing?

Det korta svaret är för att det ger fler kvalitativa kandidater och en bättre kandidatresa!

Om vi tittar lite mer på djupet så kommer recruitment marketing att stärka ert varumärke och uppfattningen om er HR-avdelning. Metodiken och upplevelsen som recruitment marketing skapar gör er mycket mer konkurrenskraftiga på kandidatmarknaden samtidigt som era medarbetare blir era ambassadörer. Allt detta sammantaget har stora positiva effekter i er organisation samtidigt som det är mycket kostnadsbesparande i långa loppet.

Varför heter det recruitment marketing?

Som namnet antyder kommer härstammar recruitment marketing ur marknadsstrategier, det innebär att ert arbete kommer ha ett nära samarbete och kompetensutbyte med er marknadsavdelning.

Genom att utvärdera vad era drömkandidater vill och behöver kan ni anpassa er kommunikation efter dem. Detta skapar ett utifrån och in perspektiv. Att samtidigt visa transparens och ärlighet om hur ni är som arbetsgivare bygger starkt förtroende.
Med detta i ryggen gäller det att kommunicera i de forum och kanaler där er candidate persona befinner sig. På så sätt når ni fram med relevant information på kandidaternas villkor.

Boka gärna en onlinekonsultation med oss så förklarar vi än mer vad recruitment marketing innebär i praktiken.

Hur går recruitment marketing till i praktiken?

Recruitment marketing är en helhetslösning för att attrahera fler och bättre kandidater. I grunden ligger förståelse för era kandidater så att ni kan skapa innehåll (content) som ger ett stort mervärde.

Glöm reklam, här menar vi att bjuda på värde på riktigt genom att dela med er av sådant som era kandidater verkligen värdesätter. Detta skapar intresse och om ni ser till att ha en väl genomtänkt digital strategi med hög närvaro i rätt forum så bygger ni en stark digital profil och stärkt varumärke bland de personer ni verkligen vill nå fram till.

Recruitment marketing är ett långsiktigt arbete där ni fortsätter producera innehåll samtidigt som ni analyserar vilken effekt ni får för att hela tiden kunna vässa både erbjudande och räckvidd.

Detta resulterar i fler ansökningar från rätt kandidater och en långsiktighet som syns både i fler och nöjdare medarbetare samtidigt som kostnaden över tid minskar för era rekryteringar.

louise-CTA
annika-bagge-01
marknad-salj-IM

Prata med oss som kan recruitment marketing

Här kan du boka ett videomöte med vår specialist Annika Bagge. Vi kan nästan lova att det blir ett möte med sprudlande energi och mycket värde! Annika har stor erfarenhet av recruitment marketing så ni får chans att ställa frågor och höra direkt hur vi kan hjälpa er.

  • 30 minuter konsultation via videolänk
  • Ställ dina frågor och hör hur du vi kan hjälpa er
  • Självklart är samtalet kostnadsfritt