Marknad

Vad är en pillar page?


Pillar page = samlingssida

För att göra det enkelt så kan man säga att en pillar page är en samlingssida för ett ganska brett ämne, till exempel Inbound Marketing. På denna samlingssida skapas sedan underrubriker med länkar till mer specifikt innehåll. Till exempel så finns där länkar till inlägg som handlar om “Så skapar du en buyer persona”, “Vad är buyer’s journey?” eller “Så sparar du tid med marketing automation”. När du lämnar en pillar page för att klicka på och läsa om ett mer specifikt ämne så finns där också en länk som enkelt tar dig tillbaka till själva pillar pagen.

Verktygslåda

Försök se en pillar page lite som en verktygslåda – i dubbel bemärkelse. Du googlar på “verktygslåda” och landar på en sida som länkar till sidor som beskriver varje verktyg i lådan i detalj: såg, vattenpass, eller skruvmejsel etc. På samma sätt är en pillar page själva lådan. Verktygen som ligger i lådan är de specifika ämnena du läser om på sidan. Hänger du med?

Förbättra er ranking  Grundläggande SEO Ladda ner guiden

Värdeskapande innehåll och grym SEO

Tänk dig alltså en enda sida med svar på alla tänkbara frågor du har inom ett ämne. Vilken guldgruva! Både för din besökare, men också för din egen SEO:s skull. Detta eftersom vi använder betydligt längre och mer specifika sökfraser nu än för ett par år sedan. Tidigare skrev vi “köpa verktygslåda” medan vi nu skriver “bästa verktygslådan ever nära Kungsholmen” (Typ, ni fattar). Därför måste vi börja fokusera på mer än bara vissa sökord. Där kommer pillar page in i bilden, eftersom dessa tillåter er som företag att samla så mycket bra kunskap som möjligt kring ett helt ämne, och inte bara vissa ord.

Så börja fundera kring vilka ämnen ni kan bygga en pillar page runt redan idag!

När det kommer till Inbound Marketing så är en återkommande term “att skapa värde för kunden”. Nu finns det ytterligare ett uttryck att lägga på minnet inom Inbound som används i syftet att utbilda kunden och skapa värde – och som också gör det så enkelt som möjligt att hitta information. Det kallas pillar page. Dessa sidor är ett måste att ha koll på och jobba med om du vill ranka högt på Google!

Publicerad

Vad tyckte du om inlägget?

Läs mer