Business

Google Drive låter dig spara webben med ett knapptryck!


Tidigare i veckan lanserade Google funktionen ”Save to Drive” . Vilket låter användare att helt enkelt spara saker direkt till sitt Drive konto med ett knapptryck. Det här underlättar faktiskt en hel del, inte minst för besökare på din hemsida. Även om det i sig inte är speciellt jobbigt att högerklicka och spara så går det betydligt enklare att bara trycka på Drive ikonen. En till fördel är att allt sparas på Google Drive kontot, alltså i molnet och inte lokalt på din dator eller enhet.

Det här gäller givetvis inte enbart bilder utan alla former av dokument som man kan ladda hem eller spara. Bilden nedan är ett exempel på hur smidigt det faktiskt fungerar att spara direkt till sitt Drive konto.
Här ser vi ett exempel på en bild och den Svenska Drive ikonen.

Vår mest nedladdade guide  Vad är inbound marketing? Ladda ner

Vill du låta dina besökare kunna använda Save to Drive  är det enkelt att infoga Drive ikonen på din hemsida. Det som behövs är att infoga följande HTML kod och script på din hemsida:
gd4

Man kan också använda Save to Drive knappens JavaScript API , som ger större frihet och flexibel kontroll över skapandet av Save to Drive knappar på din hemsida. Drive knappen fungerar i samband med användarens webbläsare.
Det gör att dina besökare kan spara filer som kan kräva någon form av HTTP tillstånd utan någon särskild anpassning av din hemsida. Tanken är att det här ska vara lätt att implementera och fungera som Plug-And-play.

Publicerad

Vad tyckte du om inlägget?

Läs mer