Marknad, Sälj

Get liked, get followed! Så får du fler följare på Instagram!


Hur får man fler följare på Instagram? Den frågan ställer sig nog ganska många, speciellt när man ser andra som har tusentals följare. Först måste ni fråga er själva om det är kvantitet eller kvalitet ni vill ha? Det som är bäst rent privat kanske inte är bäst för företaget. Som alltid med sociala medier behövs en noggrant planerad strategi, som knyter an till er övergripande sociala medier-strategi. Vi tänkte hjälpa er lite på traven, här följer därför 6 konkreta tips för hur ni får fler följare!

1. Var noga med vilka bilder du delar
Bästa sättet att få nya följare på Instagram är att dela innehåll som har värde för de som följer. Det här gäller alla sociala medier, utan bra innehåll kommer man inte långt. Med det sagt så undvik att bombardera dina följare med meningslösa bilder. Dela bara med dig av dina bästa bilder, lägg tid på att göra varje bild unik. Uppdatera regelbundet, istället för att lägga upp klumpvis med bilder på en och samma gång. Risken finns då att många missar dina bilder. Eller ännu värre, uppfattar dig som spammig.

2. Använd hashtags
Hashtags ”#” kan hjälpa dig att locka användare som söker efter en viss typ av foton eller ämnen. Till exempel, om du tar en bild av Globen, inkludera ”#globen”, ”#stockholm” eller ”#arkitektur” i beskrivningen. Om andra söker på bilder tagna i Stockholm kommer dem nu att kunna hitta dina bilder.  Att använda populära hashtags kan också hjälpa till att öka på följarantalet. På sidan http://websta.me/hot kan man se de populäraste hashtagsen. Ett till smart sätt är att skapa egna, unika hashtags som bara ni använder. (Exempel: McDonalds #imlovingit)

6 viktiga steg  B2B - Strategi för sociala medier Ladda ner guiden

3. Geotagga dina bilder
Många är intresserade av bilder från platser som de känner till. Inte nog med det, när du lägger upp geotaggade bilder, tar Instagram upp andra bilder från den platsen. Det innebär att andra som geotaggar sina bilder från samma plats som du nu kan se dina bilder och följa dem till din profil.

4. Följ andra!
Att sprida känslor av goodwill är ett bra sätt att öka antalet följare. Men gör det uppriktigt, följ de som du verkligen får ut något av att följa än att bara följa andra för sakens skull. Det blir inte lika uppenbart än de som lägger till allt och alla enbart för att skaffa så många följare som möjligt.

5. Se till att dina bilder är offentliga
Beroende på vilken mobil du har får gå till inställningarna och se till att Instagram har tillåtelse att lägga upp bilder samt att geotaggning är tillåtet/aktiverat i din mobil.

6. Dela dina Instagram-bilder på andra sociala nätverk
Före du publicerar fotot kan du välja att samtidigt dela det på Facebook, Twitter, Tumblr, Flickr och Foursquare samt maila det vidare direkt. Det är ett enkelt sätt att sprida bilderna och du gör dom tillgängliga för hela din vänskapskrets och följare du har på andra ställen.

B2B-kanalen nummer 1  Den kompletta guiden för annonsering på LinkedIn Ladda ner nu!

Instagram enbart via mobilen? Även om det är smidigt med mobilen så går det att kommentera och gilla bilder via webben. Använd sidorna Statigram eller Webstagram via datorn. (Eller Instagrams egna hemsida såklart www.instagram.com)

 

– Och så innan du går, om vill bli lite extra inspirerad, glöm inte att kolla in Invise egen Instagram! @Inviseagency!

Publicerad

Vad tyckte du om inlägget?

Läs mer