Marknad, Business

Nu kommer Facebook Graph Search


Facebook Graph Search utmanar Google

Idag ser vi som användare inte på Facebook som en plats där vi kan upptäcka nya restauranger, välja frisör eller hitta vilken kamera vi ska köpa. Detta vill Facebook ändra. Vi har sett det tidigare med Google+ men nu är det även dags för Facebook att skapa en sökmotor, en sökmotor med personliga resultat. Första steget mot detta är en introduktion av Graph Search.

Sök efter folk som gillar att dansa eller vilka som varit i New York

Din sökfras kan vara exempelvis; vänner som gillar att dansa, vilka hotell i New York har mina vänner besökt, människor som pratar spanska m.m. Vi kommer i ett senare inlägg skriva om hur du som företag kan utnyttja Graph Search på bästa sätt. Än så länge så finns Graph Search endast i USA men vi ser fram emot en svensk lansering.

Facebook har i skrivande stund över 1,5 miljarder användare och lanserar nu en betaversion av sin nya sökfunktion: ”Facebook Graph Search”. GS är en förbättrad version av deras traditionella sökfält med syftet att hjälpa oss som användare av Facebook att kunna göra bättre och mer specifika sökningar. Är du intresserad av att knyta nya kontakter med gemensamma intressen? Upptäcka vilka av dina vänner som gillar att åka skidor? Vilken typ av musik dina vänner lyssnar på? Ta reda vilka som bor i en viss stad du ska besöka m.m? Då kommer du att gilla Facebook Graph Search!

Publicerad

Vad tyckte du om inlägget?

Läs mer