Marknad, Business

Det digitala landskapet – en påse lösviktsgodis!


Och när vi ändå pratar om film – vi vet dessutom att om man ska göra en video till sin hemsida så måste man hålla den extremt kort. Statistiken kommer nämligen visa att allt över en minut ändå är förgäves – för så långt orkar ändå ingen kolla.

För att inte tala om mail, förresten! Hur många mail tar du emot och skickar per dag? Rätt många va? Eftersom det är så enkelt att skicka ett mail (och det har ju ingen direkt mätbar kostnad) så är det lätt att slarva med dessa. Att dra iväg några extra mail per dag ger ju ändå den belönande känslan att man får något gjort!

Allt detta är små godisbitar i det digitala landskapet! Det som är så spännande är att det dyker upp nya smaker hela tiden. Det som fanns på godishyllan för 5 år sedan är till stor del utbytt av nya, populärare smaker. Och fler lär det bli!

Lördagsgodis eller fredagsmiddag?

Jag skriver det här inlägget för att vi på Invise jobbar med mycket av detta. Att hålla koll på det digitala landskapet och veta vilka smaker som är populärast just nu. Och i vilka färger, i vilket sammanhang och med vilka etiketter ska vi sprida dessa godbitar för att få bästa effekt?

Samtidigt har jag personligen landat i en slutsats: jag gillar att läsa böcker. Jag gillar att konsumera ordentlig fakta. Jag gillar att hålla mig borta från smågodiset ibland.

Vissa dagar kan jag gå från jobbet och tänka – vad har jag egentligen fått gjort idag? Tro mig när jag säger detta, jag försöker jobba på så bra och effektivt jag kan. På senare år har jag också tränat mig själv till att jobba på att inte skicka signaler till mig själv, mina kollegor eller mina kunder att jag är stressad och jobbar pressat, även då det finns mycket att göra. Jag vill jobba smart. Med det menar jag i en skön sinnesstämning, med sådant jag tycker är viktigt och växlande mellan flow i flera timmar och pang-pang-pang i form av att beta av småsaker.

Tips! Så behåller du fokus på jobbet och får mer gjort

De dagar jag undrar vad jag fått gjort har jag ätit för mycket smågodis! Jag är ingen dietist, men vågar ändå påstå att detta och mycket mer kommer ske för den som äter smågodis dagarna i ända:

  • Ditt blodsocker åker jojo, och du får hjärtklappning
  • Du kommer känna dig kortsiktigt tillfreds – men långsiktigt katastrof
  • Du sliter på kroppen och hamnar i allmän obalans

Hmm… Verkar som att det finns rätt många likheter mellan mentalt välbefinnande och fysiskt välbefinnande här va?

Frukost, godis, mellanmål och middag

Att lyckas i det digitala landskapet gäller att ha koll på vilka godisbitar som fungerar just nu. De som lockar till handling, kanske i form av ett klick. Jag vill dock tro att vi som individer måste vara duktiga på det andra, och inte konsumera för mycket godis – för det kan skapa en viss tomhet. Det är min uppfattning.

Dessutom tycker jag att väl utförd marknadsföring kombinerar godisbitar med något mer matnyttigt. Ungefär som våra guider gör! Dessa guider är snarare att betrakta som middagsalternativ vid en härlig buffé efter att du har tränat. Något som förtjänar mer tid, men som kommer lämna dig tillfreds när du är klar. Hoppas du håller med. 🙂

 

6 viktiga steg  B2B - Strategi för sociala medier Ladda ner guiden

Vi lever i en digital värld där väldigt mycket handlar om småbitar. Ta vilket socialt media som helst. Du scrollar igenom metervis med inlägg varje dag och nästan allt handlar om små, snabba godbitar. Och visst är det härligt med små boosts av inspiration och tips – en källa som aldrig tycks sina! Allt från matlagning på Facebook eller träningsinspiration på Instagram till textade videos på LinkedIn.

Publicerad

Vad tyckte du om inlägget?

Läs mer