Marknad, Business

Vad är buyer’s journey?


Medvetenhet

I början av resan är köparna inte bara ovetande om dig, utan även om att de finns ett behov av din produkt eller tjänst. För att de ska förstå vad du gör och hur du kan hjälpa dem måste du skapa medvetenhet om din produkt, tjänst och företag. Hur? Fokusera på dina köpares ömma punkter, deras problem och behov – inte på vad du vill sälja och marknadsföra!

Genom att du skapar innehåll om köparnas ömma punkter, problem eller behov kommer de börja läsa om sina problem, undersöka och vilja lära sig mer om det. I dag vänder sig de flesta till Google och på så sätt kan de hitta till din hemsida där du har samlat all information om problemen eller behoven. Ja, där kan köparen läsa guider, blogginlägg och rapporter och i sin tur bli medveten om att du som företag vet att problemet finns. Och vips så är köparen medveten om dig!

Vår mest nedladdade guide  Vad är inbound marketing? Ladda ner

Övervägande

När köparna lämnar medvetenhetsfasen och går över i övervägandefasen har de satt ett namn på sitt problem och det är läge för dig att presentera lösningar på problemet. Köparna har även läst flera av dina guider och blogginlägg, vilket du enkelt ser och kan följa genom ditt marketing automation-verktyg.

Läs mer om marketing automation här.

Och eftersom du är medveten om exakt vilka guider och blogginlägg som köparen har läst kan du skicka ut innehåll som handlar om lösningar på just den personens problem. För ju mer utbildad personen blir av din produkt och lösning, desto närmre kommer ni ett köp.

Köp

Nu kan du, genom ditt marketing automation-verktyg, se att köparen är så pass utbildad inom din produkt, tjänst eller lösning att den är mogen för bli kontaktad av en säljare. Köparen har nämligen redan definierat en strategi eller metod för sin lösning.

Det är dags för dig att vara konkret och visa hur du har hjälpt andra företag med samma problem. Genom att förse köparen med kund-case bevisar du att andra köpare har varit nöjda med din produkt eller tjänst, vilket kan vara den avgörande faktorn att de väljer just dig som leverantör.

Efter många månader av utbildning är köparen redo för ett möte. Då är det upp till dig att få till ett köp. Men glöm inte att ditt content inte bara är till för potentiella köpare, befintliga kunder vill fortfarande få mer information om lite mer avancerade funktioner eller tips om din produkt eller tjänst.

Om du kan få dina kunder att se ett större värde av din produkt eller tjänst kommer du med största sannolikhet kunna behålla dem som kunder i framtiden.Läs mer om content i buyer’s journey!

Skriv för kunden  Stora content-guiden för inbound marketing Ladda ner guiden

Buyer’s journey är precis vad det låter som – köparens resa. En resa som tar en köpare från att först bli medveten om din produkt eller tjänst, genom en övervägande fas, till att faktiskt köpa din produkt eller tjänst. Med kunskap om dessa tre steg kan du göra icke-kunder till kunder. Jag ska berätta hur!

Publicerad

Vad tyckte du om inlägget?

Läs mer