Marknad, Business

Att leverera på topp – del 1: Ditt ansvar


I vår bransch är det nämligen vanligt att ta betalt för vår tid. Timpriset i sig påverkas av en rad faktorer: arbetsområde, erfarenhet, konkurrens osv. Men vad jag vet så är det ingen som har en prismodell som påverkas utifrån om vi har en ovanligt bra eller för den delen sämre dag än normalt.

Farligt läge  Lära av konkurrenter eller bli den andra följer? Ladda ner guiden

Så en timme kan rent krasst vara mer värd än en annan timme. Så funkar det och kommer förbli. Det som är vårt ansvar som leverantör och arbetsplats är att optimera våra möjligheter att vara på topp. Att må bra, vara i balans och leverera på topp är också ett självsmörjande maskineri. Om allt klickar och man är i sitt esse så tenderar feedbacken från omgivningen bli bättre och spiralen stärkts.

Resultat sitter ihop med fysisk och psykisk hälsa

Tittar vi på vår omgivning så upplever i alla fall jag att trenden för kost, träning och mental hälsa ökar. Områden som för 10 år sedan uppfattades som flummiga och oseriösa är numera på var och varannan persons läppar. Jag menar hur många företag sysslade med yoga, meditation och mindfulness för 20 år sedan. Jag vet inte men jag tror absolut att fler gör det idag.

Ditt eget ansvar

När det kommer till fysisk och mental hälsa så tror jag att i första hand att det är ett fokus som måste komma från individen. Företag kan uppmuntra men inte påtvinga träning som stärker kropp och sinne.

Det är viktigt för var och en att förstå att vårt samhälle ställer höga krav på individen. Många har helt enkelt inte en egen plattform av kunskap och erfarenheter som kan vara nödvändiga för att må bra och prestera på topp över längre tid. Som alla vet så finns inte heller denna kunskap vad jag vet i några nationella läroplaner och precis lika svårt som det är att deklarera första gången är det för många att veta var man ska börja när det gäller den mentala hälsan.

Så för dem som tror att man kan träna sin mentala hälsa till att må och prestera bättre är det viktigt att komma igång med egna initiativ. Här är några tips som jag har, de är blandade och jag har ingen vetenskaplig grund för detta. Jag bara vet att detta fungerar för mig och många andra:

Läs boken: Positive Intelligence av Shirzad Chamine

Ladda ned Mindfullnessappen: Ladda ned här (iPhone)

Rutiner: ett av de enklaste tipsen för att få in nya vanor i sitt liv är att knyta dem till befintliga vanor. Om du exempelvis vill få in 5 minuter meditation om dagen kan du lägga det i samband med något annat du gör varje dag.

Kroppen: förstå att din kropp och ditt rörelsemönster påverkar ditt sinne. Om du känner energin falla så ställ dig upp, gå 5 minuters promenad och tänk på att röra dig med självförtroende och energi. Notera sedan skillnaden!

Tony Robbins: denna man har gett mig extremt mycket i form av inspiration och kunskap. Ta del av allt som Tony Robbins gör: videos, ljudböcker, seminarier och allt annat du kan komma över.

Ta kontroll och sätt mål för dagen innan du öppnar mail eller hoppar in i ditt första möte. På så sätt börjar du med vad som är viktigt för dig själv innan övriga to-do’s tar över.

När du hittat bra vanor som får dig att må och prestera bättre så lova dig själv att hålla fast vid dessa även när du har som minst tid. Det är när du jobbat 24/7 fler dagar i streck och när du knappt vet ut eller in som du är i mest behov av att ta hand om dig själv. Sova är viktigt men det är inte den primära lösningen om din energi eller ditt fokus sjunker. Det finns alltid en växel till, stick och träna eller meditera och bestämd dig för att inte ryckas med och ge upp dina vanor bara för att du har mycket att göra. Se till att vara bättre än att köpa in på dina egna ursäkter. När du hittar den balansen brukar mycket annat positivt komma på köpet!

Vill du ha fler snarlika tips är det bara skriva här i kommentarsfältet så lovar jag att besvara samtliga frågor så bra jag kan!

Vår VD Camilla pratar ofta om hur viktigt det är för henne med sina rutiner för att prestera maximalt. Hon tvekar inte att gå upp flera timmar tidigare än normalt för att hinna göra sina morgonrutiner innan hon kommer till en kund. Så även om Camilla blir ombedd att vara hos en kund tidigare än normalt kommer hon följa sina rutiner, varför? För att vårt ansvar gentemot våra kunder är att alltid vara så bra som vi kan vara.

Publicerad

Vad tyckte du om inlägget?

Läs mer