Marknad, Business

Är er hemsida byggd utifrån kvalificerade gissningar? Låt oss presentera webb som det borde vara!


Hemsidan är ert viktigaste skyltfönster utåt, men hur väl bemöter den era kunders faktiska behov? Med handen på hjärtat så tror jag att mycket (om inte allt) på er hemsida är byggt utifrån kvalificerade gissningar. Gissningar baserade på vad ni tror att era besökare vill, gör och uppskattar – inte sällan helt taget ur luften (eller baserat på rent önsketänkande).

Vår mest nedladdade guide  Vad är inbound marketing? Ladda ner

Det krävs ingen raketforskare för att förstå att sättet man har byggt hemsidor på i alla tider – utifrån dessa kvalificerade gissningar – är fel på så många sätt, när man tänker på det. Vi lever i en digital värld med i princip obegränsad tillgång till mängder av data, och det är riktigt olyckligt att inte använda sig av den för att analysera beteenden och kontinuerligt vässa användarupplevelsen. Slopa de gamla hemsideprojekten som ofta springer i väg i både tid och pengar och låt istället data, analys och löpande optimeringar bana vägen för magiska resultat.

Låt mig presentera det optimala sättet att bygga hemsidor på idag!

Till skillnad från det traditionella sättet att bygga hemsidor på, där ett projekt fortlöper under lång tid för att sedan lanseras och anses färdigt, är det optimala sättet att bygga hemsidor uppdelat i tre olika steg:

  • Uppsättning av en grundplattform med sakerna som vi de facto vet måste finnas på plats för en komplett hemsida
  • Skräddarsydda tillägg utifrån varje företags unika förutsättningar
  • Löpande tillväxtarbete med fokus på kontinuerlig analys och optimering

Låter det smart? Det är smart!

Ta en titt på er hemsida och fundera på när den passerade sitt bäst före-datum. Det sker nämligen inte sällan strax efter lansering i många fall, eftersom utvecklingen går i rasande fart. Fundera också på värdet ni skulle kunna skapa genom att bemöta era besökares faktiska behov, genom att löpande optimera hemsidan utifrån datan ni har potential att samla in. Jag vågar lova att vårt sätt att bygga webb är någonting även för er!

För dig som vill veta mer har vi skrivit en guide på temat där vi går in lite djupare på vad det innebär och hur det fungerar i praktiken. Varsågod att hämta hem – du kommer inte att ångra dig!

Publicerad

Vad tyckte du om inlägget?

Läs mer