Marknad, Business

Vi lanserar något stort – Ment!


Som ett litet tillväxtföretag söker vi efter nya talanger mer eller mindre jämt. Och en av våra utmaningar är att veta var vi ska lägga ut våra lediga tjänster. Här på invise.se såklart – men var mer? På arbetsförmedlingen? Nja …

Detta ledde oss vidare i tankar om att det behövs något nytt. Något HELT nytt. För helt ärligt så är vi inte stormförtjusta i att sitta och läsa CV:n när vi söker nya medarbetare. En ytterligare aspekt är att vi inte upplever att det finns någon riktigt bra tjänst för den som vill byta jobb. Visst finns det otaliga jobbsidor där man kan läsa annonser och hitta nya tjänster. Men vi tycker inte riktigt att dessa är anpassat för idag. Därför har vi skapat Ment!

Ment – ett rättvist sätt att sätta talangen i fokus

Ment är ett passion project vid sidan av Invise som ska revolutionera sättet vi söker jobb på. Några av de områden som kommit att bli viktiga för oss i utvecklingen av Ment är dessa:

  • Anonymitet. På Ment är alla användare anonyma. På så sätt är man inte exponerad om man söker jobb under sin befintliga anställning.
  • Rättvist. I och med att alla användare är anonyma så blir det också mycket mer rättvist. Företag kan inte gallra bort någon på grund av exempelvis namn eller kön.
  • Talangen bestämmer. Nya jobb har länge varit företagens marknad, och som arbetssökande måste man ofta anpassa sig efter dem. Med Ment vill vi göra precis tvärtom – ge talangen mer kontroll och makten att hitta rätt.
  • Allt på ett ställe! Vi har också bestämt oss för att inga företag någonsin kommer kunna köpa till sig extra exponering på vår tjänst. Alla företag visas lika mycket för att det ska bli så rättvist som möjligt. Eftersom det inte kostar något för företagen att använda Ment (vilket många rekryteringssidor idag gör) så kan vi lättare samla dem på ett enda ställe. Och självklart kommer det alltid vara gratis för den som söker jobb att använda Ment.

Vill du läsa mer om vårt löfte på Ment? Gå in här!

För dig som kört fast

En viktig sak för oss med Ment är att det ska gå snabbare och lättare för talanger att hamna på ett företag där de trivs. Vi hör allt för ofta personer som kört fast eller tröttnat på sin nuvarande arbetsplats – men ändå tar det ofta lång tid för dem att komma vidare. Vi vill minska detta steg och skapa en positiv rörelse som gynnar både talanger och företag genom att fler personer kommer till rätt ställe snabbare!

Så här kan du använda Ment idag

  • Lägg upp en anonym karriärprofil och låt företag kontakta dig (utan att veta vem du är) ifall de kan erbjuda ett jobb som matchar dina önskemål
  • Gör vårt karriärtest för att få en mängd fakta om din roll och bransch

Du kommer snart även att kunna använda Ment på ännu fler sätt. Här är några ytterligare features som kommer att lanseras inom kort:

  • Ett nytt och unikt sätt att söka jobb du är intresserad av (och självklart kommer Ment aldrig ha CV som en del i ansökningen!)
  • Bättre matchning mellan talanger och företag
  • Se hur nyckeldata (som lön) utvecklas för din roll och bransch

Alla jobb på ett ställe!

I slutändan är det en dröm och vision för oss att göra det lättare att söka jobb världen över. Vår målsättning är att växa och finnas globalt, så att samtliga talanger kan leta jobb eller bli kontaktade av företag från andra orter och länder. Allt för att bidra till en mer global, transparent och rättvis arbetsmarknad.

Här kan du testa Ment du också!

Säg hej till vårt systerbolag!

Under mer än ett år har vi på Invise filat på en helt ny tjänst som vi själva ligger bakom. Det är en idé som vi fick av en ren slump när det handlar om rekrytering och att söka jobb.

Publicerad

Vad tyckte du om inlägget?

Läs mer