Marknad, Recruiment marketing, Business

Receptet på en energifylld arbetsplats – 5 viktiga ingredienser!


För mig är energi någonting centralt och jag tror att vi människor är direkt beroende av utveckling – det är så vi är skapta! “Once you stop growing you start dying”-Tony Robbins, är ett citat jag brukar lyfta i sammanhanget. Jag är dessutom helt övertygad om att energi och utveckling hänger tätt ihop. Att utvecklas regelbundet skapar energi och hög energi i sin tur ger rätt förutsättningar för utveckling. Det går inte att blunda för och det är ofta väldigt tydligt när man hamnar i ett sådant läge, där allt bara fungerar. Saker som tidigare varit svåra har helt plötsligt blivit enkla och man får känslan av att kunna erövra världen – allt tack vare rätt energi!

Jag har framför allt identifierat fyra viktiga faktorer som har varit avgörande för oss på Invise i att skapa en arbetsplats och företagskultur med magisk energi. Den i sin tur hjälper oss att fortsätta växa, attrahera duktiga talanger och leverera grymma resultat till våra kunder.

Vi gör det vi själva tror på och vi står för det vi gör

Vi är ett företag som växer i rasande fart med ett tydligt driv framåt och ser till att alla – nyanställda som gamla rävar – är med och delar såväl driv som vision framåt. Vi är inte så intresserade av att titta på vad våra konkurrenter gör och agerar inte enligt skolboken för att “det är så man bör göra” utan går istället helt och hållet på vår egen känsla. Jag får ofta frågan vad som gör oss annorlunda från våra konkurrenter på marknaden och helt ärligt – jag vet inte? Vad jag däremot vet är vad vi själva gör riktigt bra och vad vi inte ska syssla med. Jag jämför inte oss med andra på marknaden utan fokuserar helt och hållet på oss själva och vad vi kan göra bättre för att maximera resultaten för våra kunder. Vårt resultatfokus mot kund gör dessutom att alla hos oss får känna att de bidrar för andra, vilket jag tror är viktigt.

Farligt läge  Lära av konkurrenter eller bli den andra följer? Ladda ner guiden

Vi har högt i tak och låter alla vara sig själva

På jobbet är jag mig själv till 100%. Jag sätter inte på mig någon chefshatt när jag går till kontoret på morgonen och jag beter mig inte som folk säger att en chef “ska” eller “bör” vara. Jag är med andra ord samma Camilla både innanför och utanför kontorets dörrar. Utöver det är både jag och alla omkring mig medvetna om mina styrkor och svagheter, och transparensen från mig som ledare gör att andra också vågar visa sitt rätta jag och sina styrkor och utmaningar. Jag vill inte att någon ska gå till jobbet och känna att de behöver klistra på en fasad. Är man sig själv fullt ut tror jag att man per automatik får bättre energi – man mår bättre och presterar bättre.

Vi utgår från att alla vill göra ett bra jobb

Ingen går till jobbet för att medvetet göra ett dåligt jobb. Jag är övertygad om att alla vill bidra, utvecklas och känna att de på ett eller annat sätt är en del av någonting större. Jag förutsätter alltid att alla på Invise vill göra en grym insats och undviker därför en kontrollerande och övervakande ledarskapsroll som jag sällan tror gynnar någon. Vår vision och våra värderingar sitter i väggarna på kontoret och alla är väl medvetna om vilka mål vi har och resultaten vi förväntas uppnå, men hur man väljer att ta sig dit är helt och hållet upp till den enskilda individen. Ju mer du försöker kontrollera, desto mer problem får du – inget snack om saken.

Vi uppmuntrar alla att ta hand om sig själva

Träning, egentid och hobbys är viktiga delar utanför jobbet som krävs för att få energi och vi uppmuntrar därför alla att ta sig tid till detta. Vi vet nämligen att man måste varva arbete med aktiviteter och rutiner som skapar variation och distans om man ska kunna hålla sig på topp. Någonting som jag tycker är värt att lyfta är också att “vila” inte alltid är lösningen på låg energi – i vissa fall kan det snarare vara raka motsatsen. Låg energi kan ha att göra med så mycket mer som till exempel kost, rörelse och tankar vilket är viktigt att komma ihåg.

Vi har sjukt kul!

No words needed.


Vill du läsa mer om vår företagskultur?

Vi har den senaste tiden fått mycket positiv feedback från både kunder och i rekryteringar att vi har härlig energi här på Invise. Det gör mig riktigt glad då en drivkraft för mig är att erbjuda en arbetsplats som ger och inte tar energi. Jag vill att människor ska gå härifrån efter en arbetsdag med välfyllda depåer lagom tills det är dags att spendera tid med familj och vänner – inte tvärtom!

Publicerad

Vad tyckte du om inlägget?

Läs mer