Marknad

Gör dig redo för en sl(app) sommar!


Varva ner med en bra podd

Det kan vara svårt att lägga undan mobilen efter en hektiskt slutspurt inför sommaren. Så länge du inte öppnar mejlen är det okej – det finns massor av sätt att slappna av på tillsammans med din mobil. Appar som Readly eller BookBeat har tusentals ljudböcker att somna till under din lediga tid. Dessutom brukar de även bjuda på den första månaden helt gratis! P3 Dokumentär är en populär podd som alltid ligger högt rankat över mest lyssnade poddar. I denna podcast får du ta del av gripande människoöden, tragiska berättelser och lära dig mer om historiska händelser. Kan du inte riktigt släppa jobbet än? Lyssna då på några bra marknads- och kommunikationspoddar som Resumé Insikt, Digitalsnack eller Cision – passion för kommunikation.

Känn in lugnet med hjälp av mindfulness

Ett tips är att göra detta din allra första semesterdag för att hitta din zen, som betyder “fokusering av sinnet”. Ladda ned appen som heter just Mindfulness där du får påminnelser om att andas och hjälp att meditera. Det kommer även pushnotiser med fina citat lite då och då. Ett exempel: ”As long as you live, keep learning how to live.” – Seneca. Nice.

Headspace är en annan trevlig app där du erbjuds guidad meditation. Du kan dessutom välja om du vill använda din meditation för att lättare somna på kvällarna eller om du behöver meditera för att motverka ångest. Hur bra?!

Aktivera hjärnan med ett klurigt spel

Vill du inte bara ligga på stranden och steka eller meditera i trädgården? Inga problem! Välj att spela ett spel som aktiverar både kropp och knopp. Den populära appen Primetime kör direktsänd frågesport en gång om dagen. Varje dag klockan 20.00 är det dags att öppna appen. Ställ klockan, svara rätt på elva frågor om varierande ämnen och vinn pengar! Obs! Prispotten är oftast några tusenlappar och antalet vinnare som ska dela på priset är något fler. Så räkna inte med någon jackpott i solstolen. Men utmana svärföräldrarna, syrran eller sambon och se vem som har störst vinnarskalle.

Andra skojiga appar är Quizkampen och klassiska, kluriga Solitaire.

Några bra-att-ha-appar

Med sommaren kommer även utgifterna på löpande band. Det är inköp av kubbspel, solskyddskrämer, drinkar på uteserveringen, picknick i parken – you name it! Steven är en bra app om ni är ett gäng som behöver dela upp notan. Steven håller koll på utgifterna och vem som är skyldig vem. Appen är även ihopkopplad med Swish så det är enkelt att betala av skulden.

Det finns andra appar som underlättar sommaren; Pollenkoll ger dig en daglig prognos över hela landet så du vet om du måste kuta till närmsta apotek. Appen Toahjälpen kommer väl till hands när behovet blir för stort. Om du är ute och filosoferar i skogen kan du enkelt hitta din närmsta toalett. ViewRanger är appen för dig som inte trivs i kollektivtrafiken och hellre färdas till fots. Denna app visar dig inspirerande promenadstråk i närheten och du kan även dela dina rutter med andra!

Förhoppningsvis kan du släppa telefonen och ha en välförtjänt vacay i sommar – men om det är svårt har du nu ett gäng tips på hur du kan hålla dig sysselsatt i några veckor. Glad sommar!

Sommaren – och framförallt semestern – står runt hörnet och det är dags att checka ut från kontoret. Detta kan vara lättare sagt än gjort. Dina arbetsuppgifter har tagit sommarlov och mejlen är inställd på autosvar – men hur ska du göra för att varva ner från en intensiv vår? I detta inlägg kommer vi ge dig en rad sköna app-tips för en lat dag i hängmattan eller en regnig kväll ute i skärgården.

Publicerad

Vad tyckte du om inlägget?

Läs mer