DEN 21 APRIL SMÄLLER DET!


Bättre resultat för mobila sök

Det Google vill förbättra med uppdateringen är kvalitén på sökträffarna vid mobilt sök. En site som inte är mobilanpassad är, som bekant, ganska meckig att ta till sig när man står på tunnelbanan eller lagar mat och bara har en hand att navigera med. Kort och gott handlar uppdateringen om att premiera väl mobilanpassade siter och att inte visa upp icke-anpassade siter.

Eftersom runt 50% av alla sökningar görs från mobila enheter (källa: Searchengineland.com) så kan man förstå Googles vilja att förfina resultaten de levererar.

Googles mobiluppdatering går som sagt live den 21a April i år.

Förbättra er ranking  Grundläggande SEO Ladda ner guiden

Mer än både Panda och Penguin

För er som är lite pålästa när det gäller SEO så sa Google själva, under Search Engine Expo i München, att den kommande uppdateringen troligtvis kommer påverka sökresultaten mer än både Panda och Penguin. Så det är inga små förändringar vi kan förvänta oss.

En responsiv webbplats är hygien

Tidigare har man kanske kunnat skjuta upp uppdateringen av sin webbplats till responsiv då det inte alltid varit helt kritiskt. Men i.o.m. Googles mobiluppdatering är det inte längre ett alternativ man har, responsivitet är en hyigenfaktor. Alla webbplatser måste vara responsiva, och att påstå något annat går att likna vid att förespråka att Systembolaget inte skall ha öppet på lördagar, eller andra bakåtsträvande idéer.

Ligger ni efter?

Om ni sitter i den obekväma situationen där er site inte är responsiv så är det läge att svettas lite. Men ni skall inte oroa er, inget gott kommer av att oroa sig, agera istället!

Börja med att kolla in vår guide om responsivitet och ta tag i problemet. För gör ni inte det, så kan ni förbereda er på att störtdyka i placeringar när era potentiella kunder söker via mobiltelefoner och surfplattor.

Det har alltid bara varit en tidsfråga innan vi fick se en sådan här uppdatering, frågan är bara vad ni gjort under tiden vi väntat?

Precis lagom till våren kommer en ny härlig uppdatering av Googles algoritm, en uppdatering som kommer få dramatiska konsekvenser på rankingen när du söker från en mobiltelefon, phablet eller tablet.

Publicerad

Vad tyckte du om inlägget?

Läs mer