Marknad

5 tips för att lyckas med företagets sociala medier!


Många företag vi träffar upplever utmaningar med deras sociala kanaler, här ger vi er därför att fem korta tips som kan hjälpa er att lyckas.

1. Ha en strategi

Ta fram en social strategi! Det är viktigare än du kan tro att i förväg bestämma saker som; vilka mål ni har, vilka kanaler ni ska använda, vad syftet är, hur ofta ni ska uppdatera m.m.

6 viktiga steg  B2B - Strategi för sociala medier Ladda ner guiden

2. Skapa värde

Fokusera på er följare i första hand! Att tillföra ett värde för dem är A och O.

3. Var aktiv

Var aktiv! Märker era följare att ni slutar uppdatera tappar de snabbt intresset.

4. Engagera

Aktivera och engagera! Det räcker inte med att ni är aktiva. En social media är en tvåvägskommunikation därför är det viktigt att era följare deltar i diskussioner, skriva kommentarer osv. Ett bra förslag är att ställa frågor.

5. Ha tålamod

Många företag ger upp för att de upplever att de ej får någon respons. I början kommer det troligtvis vara ni på företaget som kommenterar, gillar osv och i detta skede kan det vara lätt att tänka, ”Vi struntar i det, det är ju ändå ingen som kollar”. Det är nu det avgörs om ni kommer att lyckas eller ej. Kom då ihåg att de flesta företagen upplever detta i början. Fortsätt enligt den strategi ni tagit fram så kommer både antalet följare och deras engagemang att öka. Lycka till!

I detta inlägg vill vi dela med oss av 5 råd som kan hjälpa er som företag att lyckas med era sociala social medier. Vi har tidigare skrivit om Instagram där det under 2012 laddades upp ca 226 bilder/sekund. Relativt nyligen fick vi också veta Linkedin har över 200 miljoner användare och under 2012 passerade Twitter över 500 miljoner registrerade användare och detta resulterade i ca 340 miljoner tweets per dag. Detta är bara starten för social media! Aldrig någonsin har vi haft möjlighet att nå ut till denna mängd av människor helt gratis. Fantastiskt tycker vi!

Publicerad

Vad tyckte du om inlägget?

Läs mer