Marknad, Sälj

Min första tid på Invise


Fullproppade dagar och fullproppad hjärna

Den andra morgonen vaknade jag upp efter en virvelvind av drömmar om Invise. Att gå direkt från mitt förra jobb som digital mediestrateg på Norrtälje kommuns kommunikationsavdelning till att kastas in i en resultatfokuserad värld av inbound marketing var en helomvändning. Ett sprakande härligt uppvaknande, helt enkelt. Precis det jag behövde!

Tre möten in på Invise insåg jag – trots den ordnörd jag är – att jag ibland knappt förstod någonting av vad mina kollegor pratade om. MQL och SQL hit och content mapping och workflows dit. Mer eller mindre helt okända begrepp i en bransch jag bara just öppnat dörren till. Det som tog mig igenom de där första dagarna av förvirring och ett överväldigande av det här helt nya sammanhanget var två saker.

1. Jag vet att jag kommer att lära mig allt. I sinom tid. (Och troligtvis snabbare än så.)
2. Tilliten. Dels den jag hade till alla andra, dels den jag kände att alla andra hade för mig. På en gång.

Det första intrycket

Om jag bara skulle ropa en enda sak om Invise från toppen av ett berg skulle det vara företagskultur! Oavsett om det är en klyscha eller ej, så förstod jag omedelbart hur alla var genomsyrade av det. Värme, energi, ansvar – och inte minst inställningen om att ha roligt på jobbet. För har man roligt tillsammans så gör man bra saker tillsammans. (En kommun hade beskrivit det som ”vi-känsla”.) Enklare än så kan det inte bli.

Det kommer kanske att lite ta tid att byta perspektiv från konceptet ”invånaren först” till konvertering och sälj, men det känns varken främmande eller skrämmande. Jag räknar med att både kunna fördjupa mig inom sådant jag är bra på men också att tillsammans med resten av gänget på Invise locka fram sidor ur mig jag inte ens visste att jag hade. Nu börjar drömmen!

Som helt nyanställd på Invise har jag lagt ribban högt. Jag har fått mitt drömjobb som copywriter, och min nya arbetsplats verkar vara en dröm den med. Till första dagen gick jag med fjärilar i magen.

När min chef presenterade mig inför resten av gänget som deras nya kollega applåderade de. Direkt då lades grunden, utan att jag riktigt förstod det, till mina förväntningar på Invise – och inte minst på mig själv. Nu skulle jag äntligen få göra det jag är bäst på, tillsammans med likasinnade.

Publicerad

Vad tyckte du om inlägget?

Läs mer