Ja, då var det dax för oss igen att snacka om det här med frihet. För uppmärksamheten vi haft kring våra fria arbetstider är minst sagt smickrande. Det har skrivits och talats om oss i medier som DN, Expressen, Sveriges Radio, Veckans Affärer med flera om vårt synsätt på arbetstider.

Så det är lätt att tro att här kommer vår nästa grej som ett renodlat PR-trick. Men så är det inte! Däremot håller vi på att fortsätta kombinera frihet med jobb. Och som rubriken redan avslöjat så denna gång handlar det om semester.

Ett glas saké och japanska smårätter

Först måste jag börja med en berättelse: för själva idén till att vi ska införa fri semester kom när jag och Camilla (vi som grundat Invise) var på middag efter jobbet en torsdag. Vi satt på grymma Shibumi (Flower sproutsen var bäst 🙂 ) och snackade jobb. Så gled vi in på att ämnet semester, egentligen av en ren slump, och slogs av en sak. Nu kommer jag nog avslöja hur vi som ledare av Invise fungerar. För vi älskar att visionera, bygga och utveckla, däremot är vi inte sådär jättebra (läs: rätt kassa) på att hålla koll på praktiska saker. Som tur är har vi förstått detta och har flera kollegor som kompletterar oss på just de områden, ni som läser detta från Invise vet vad vi pratar om 🙂

Så till sak: när vi satt och pratade semester så sa jag att jag senast samma dag hade beviljat två dagar ledigt för en kollega. Här kom grejjen: beviljat.

Camilla bara skrattade och sa:
– Som om du någonsin skulle neka en semesterförfrågan?
Ärligt, skulle jag säga nej till någon, tänkte jag? Högst osannolikt.

Jag kontrade:
– Skulle du neka någon kollega som ansöker om ledigt?

Jag kan inte citera Camillas svar ord för ord (vi hade trots allt konsumerat vin och saké) men kontentan var detta: om någon ber om semester när vi har det lugnare (exempel under sommaren) så är det ett givet ja. Om någon ber om ledigt när vi har det mer intensivt, så finns det en anledning! Spelar ingen roll om anledningen är att få ett avbrott i vardagen eller som för en kollega som nyligen var ledig för ett bröllop utomlands. Och minst lika viktigt, vi satte oss i skorna att behöva “be om lov för att ta ledigt”. Visst att vi är entreprenörer både jag och Camilla och därmed förmodligen går in i någon kategori av mer eller mindre sinnesrubbade personer som inte förstår ord som nej eller går inte.

Men ärligt talat, att behöva be om lov för att vara ledig upplever vi som någon form av maktutövande, vilket vi skyr som pesten. Sen kunde vi ju lugnt konstatera att i vårt fall är det ännu enklare – om vi ändå alltid säger ja till semesterförfrågningar så varför ens behöva fråga? 🙂

Dessutom får jag och Camilla jämt höra av andra när vi säger att vi är egna företagare:
– ”Wow vad skönt, då kan ni jobba och vara lediga hur och när ni vill!” 

Och mycket riktigt, det är skönt att kunna bestämma själv! Så med detta kan alla vi på Invise göra just det – samtidigt som vi skapar grym inbound!

Det här har vi kommit fram till

Så när du läser detta har vi nyligen introducerat fri semester i företaget. Som med allt nytt så är det föremål för test och utvärdering. Men utan att testa, så vet man inte!

Våra direktiv, och dessa är vi väldigt tydliga med att alla måste ha förstått och följa efter egen förmåga och omdöme, lyder:

  • Du bestämmer själv när, hur ofta och hur länge du vill vara ledig
  • Du har betalt för så många veckors semester som framgår i ditt anställningsavtal, mer ledigt än så är helt okey men är obetalt/tjänstledigt
  • När du bestämt dig för att vara ledig fylls det i en kalender som alla på företaget tar del av
  • Semestern rapporteras också till vår ekonomi för att det ska bli rätt med lön
  • Du är själv ansvarig för att prata med kollegor och kunder inför din ledighet
  • Om du tvekar kring ledighet så konsultera gärna kollegor som har ansvar för planering i förväg (projektledare och strateger) om det passar bra med kollegorna

Summerat anser vi att fri semester är precis som med fria arbetstider: ett ansvar för var och en att värdesätta och förvalta på bästa sätt. Sunt förnuft brukar räcka hur långt som helst!

Dessutom har vi en upplevelsebonus för dem som jobbat lite längre här. Då sponsrar vi med extra betald ledighet och en bonus för att man ska kunna genomföra något extra som man kanske går och drömmer om!

Framtid

Vår förhoppning med den fria semestern är några saker:

  • Att vi skapar en arbetssituation som också blir en livsstil
  • Att alla ska känna större frihet
  • Att man vill bidra på bästa sätt till företaget och kollegornas bästa, inte för att någon bestämmer att det ska vara så utan för att det är kul att vara med och bidra
  • Att var och en växer av möjligheten att få styra mer själva hur jobb och privatliv påverkar varandra

Vi har som du säkert förstår ingen aning om hur detta kommer falla ut. Det kommer dessutom säkerligen ta lite tid att utvärdera men vi lovar att hålla denna bloggpost uppdaterad med våra erfarenheter.

Så det enda vi har att gå på än så länge är vår magkänsla – och det känns riktigt bra i magen att vara ett företag med både fria arbetstider och fri semester.

Mer läsning

Vårt blogginlägg om fria arbetstider

Ett annat blogginlägg jag skrivit med tips för dig som företag som funderar på att införa fria arbetstider