Film­produktion

gustav-hugosson-01

Ett urval av våra kunder

Engagera och inspirera med träffsäker film

Storytelling som fastnar

Alla älskar en bra historia. Genom video kan du berätta unika stories som engagerar och övertygar din målgrupp. Vi hjälper dig att hitta din historia och lyfta fram människorna, förklara det komplicerade eller presentera produkter och tjänster på ett inspirerande sätt. Allt i en snygg och proffsig förpackning som speglar ditt varumärke.

Budskap ingen kan ignorera

Om du inte redan använder film som en del av ditt content är det dags att börja nu. Film fortsätter att växa snabbast av alla format och är mest kraftfullt för att nå ut med ditt budskap. Du kan säga mycket på kort tid och det finns många plattformar där du kan sprida din film. Studier visar att tittare tar till sig 95% av budskapet när de ser en video jämfört med 10% när de läser det i text. Du når alltså inte bara din målgrupp lättare – de minns ditt budskap också.

Få större spridning och engagemang

I sociala kanaler kan film ge upp till tio gånger högre engagemang. En välgjord video fångar mottagarens uppmärksamhet inom sekunder och presenterar budskapet på ett lättkonsumerat sätt. Vi hjälper dig att producera videor som din målgrupp faktiskt bryr sig om. Genom att använda video som en del av din performance marketing blir du träffsäker, relevant och får bättre resultat.

Komplettera och briljera

Film klarar sig utmärkt på egen hand, men är också ett fantastiskt komplement till annan contentproduktion. Komplettera en artikel eller ett blogginlägg med en kort, förklarande film för den som inte har tid att läsa eller som föredrar video. Eller varför inte fullända nyhetsbrevet med en kort och personlig hälsning? Det finns också mängder av sätt att jobba smart med att återvinna ditt skrivna innehåll till effektiva filmer för alla dina kanaler. Vi hjälper dig gärna att se över vad du redan har idag som skulle bli grymt videomaterial.

Kampanj, Employer Branding och produktvideo – det här kan du få hjälp med

Kampanjfilm

Att använda video som del i din annonskampanj ger bättre resultat. Skapa brand awareness och engagera målgruppen tidigt i köpresan och med hjälp av träffsäkra filmer som får ditt budskap att nå ut på ett effektivt sätt.

Employer Branding-video

Autentiska medarbetarfilmer där människorna bakom får berätta sin historia är uppskattade av både befintliga medarbetare och potentiella kandidater. Stärk ditt arbetsgivarvarumärke och din recruitment marketing med en Employer Branding-video där huvudpersonen får sätta egna ord på hur det är att jobba hos er.

Varumärkesfilm

En varumärkesfilm kan bli töntig, självförhärligande eller alldeles alldeles underbar. Vi hjälper dig att fånga kärnan av din verksamhet och omsätta den i storytelling som väcker känslor hos mottagaren. Med en bra varumärkesfilm kan du ta din “Om oss”-sida till nästa nivå, sätta ribban i det viktiga kundmötet eller imponera på nästa konferens.

Produktvideo

Har du en komplex produkt eller tjänst? Eller vill du bara hitta ett roligare sätt att berätta om ert grymma erbjudande? Genom att ta fram en produktvideo kan du förklara värdet av det du säljer på ett pedagogiskt och effektivt sätt. Kan användas både på hemsidan, i säljmejl och i kampanjer.

Onboarding-video

Har ett avtal blivit påskrivet? Oavsett om det är en ny kund eller en ny medarbetare som har signat vill du se till att hen blir välkomnad och introducerad på ett storslaget sätt. Det sätter tonen direkt och lägger grund för förväntningar på er verksamhet. Genom en eller flera filmer gör du onboardingen lättillgänglig och ser till att din nya kund eller kollega kan ta till sig viktig information på ett flexibelt och engagerande sätt.

Youtube-serie

Publicerar du skrivet innehåll trots att din målgrupp nås bäst via rörligt material? Då kan det vara dags att göra Youtube till din prioriterade plattform. Genom att skapa relevant och sökbart content för Youtube kan du ta din målgrupp genom köpresan med hjälp av video – och stärka relationen med dina befintliga kunder.

Film i nyhetsbrev

Skapa värde för dina mottagare genom att lägga till video i dina nyhetsbrev. En personlig hälsning eller en snabb film på nyhetsbrevets tema tar upplevelsen till nästa nivå.

Säljvideo

Varför inte lägga till en personlig videohälsning i dina säljdialoger? Genom att använda dig av video i säljmejl sticker du ut från mängden och skapar ett personligt mervärde mottagaren kommer uppskatta.

Demos och how to-filmer

Spela in en pedagogisk demo för potentiella kunder eller beskrivande filmer som del av ditt Customer Success-arbete. Genom att besvara dina vanligaste frågor i en video effektiviserar du både för sälj- och Customer Success-teamet.

Vi älskar idéer och hjälper dig mer än gärna att bolla, förfina och jobba ut din filmvision. Kom med ett drömscenario eller en ofärdig idé så gör vi det till verklighet tillsammans!

Contentproduktion som gör skillnad

Filmproduktion i 3 steg – så går det till

caroline-wistedt-03

1. Förproduktion – där grunden läggs

Under förproduktionen lägger vi tillsammans grunden för vad det är för typ av film du är ute efter. Är det en del av en annonskampanj, en längre film om produkter och tjänster eller kortare stories att lägga upp på Instagram? Vilken målgrupp vill du nå? Här definieras också syftet och målet med filmen. Vill du öka brand awareness, rekrytera nya kollegor, få mottagaren att regga sig för en demo eller onboarda en kund?

I detta steg har vi möten, spånar idéer, tar fram moodboards och bollar inspiration tillsammans med dig. Vi presenterar sedan ett antal idéer som vi tror på. Här är det viktigt att tänka fritt och inte låsa in sig i detaljer som format eller längd – det kommer senare. Vi hjälper dig också att ta fram ett manus och diskuterar möjliga platser att filma på. När vi kommit så här långt ringar vi också in vilka kanaler filmen ska synas i. Efter att du godkänt förslaget är det showtime!

2. Produktion – where the magic happens

Oavsett storlek på projektet går vi alltid in helhjärtat i varje film vi gör. Genom en gemensam förståelse för syfte, känsla och mål har vi en stabil grund i ryggen när det blir dags för inspelningsdagen som tar plats i den miljö vi kommit överens om tidigare. Under inspelningsdagen är vårt enda fokus att ha kul tillsammans! Vår filmproducent ansvarar för ljus och video – du och dina kollegor behöver bara fokusera på vad ni ska säga och att det blir en rolig och energifylld stund.

3. Efterproduktion – finjusteringar och slutresultat

Så fort inspelningsdagen är avklarad inleds efterproduktionen. Då stänger vår filmproducent in sig i studion för att redigera filmen. Genom att slå ihop de bästa tagningarna, addera musik och ljudeffekter och finjustera färg och form är ett första utkast på en grym film snart på väg till din inkorg. När du gett din feedback på första utkastet fortsätter filmproducenten vidareutveckla filmen i olika format och längder tills du känner dig nöjd.

sofia-juvel-04
jacob-lagercrantz-01

Boka onlinemöte

Vill du göra film som engagerar?

Teama upp med en av våra filmproducenter! Vårt filmteam tar dig från idé genom produktion till snygga och träffsäkra filmer som engagerar din målgrupp. Genom att identifiera och fånga dina unika historier skapar vi rörlig storytelling som fastnar.

Boka ett onlinemöte och få:

  • 30 minuters gratis rådgivning via videolänk
  • Svar på frågor kring film och filmproduktion
  • Förslag på nästa steg mot din unika video